Δομή – Οργάνωση

Πιο συγκεκριμένα ένα σπίτι, με μια «μητέρα», μια «θεία» και τα «αδέρφια», μια αυτόματη δηλαδή οικογένεια η οποία αναπτύσσεται με τον ίδιο τρόπο ζωής της στα πλαίσια της γενικότερης οριοθέτησης και υλοποίησης των επιδιώξεων του «Ελληνικό Παιδικού Χωριού».
Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» χτίσθηκε στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης σε μια μαγευτική τοποθεσία 35 περίπου στρεμμάτων παραχωρημένη κατά χρήση από το Υπουργείο Γεωργίας. Στην έκταση αυτή έχουν μέχρι σήμερα  κατασκευασθεί 8 διώροφες κατοικίες ( ενώ υπάρχει πρόβλεψη για ακόμη 4 ), αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 2.000 τ.μ. που στεγάζει  τις διοικητικές υπηρεσίες, νηπιαγωγείο, εκκλησία ( που βρίσκεται στο στάδιο της ανέγερσης ), αμφιθέατρο, γήπεδα αθλοπαιδιών, παιδική χαρά, μίνι – μπάσκετ και διάφοροι βοηθητικοί χώροι. Κάθε «οικογένεια» αποτελεί μια ξεχωριστή μονάδα οικονομίας και ζωής. Η ευθύνη για την ανατροφή των παιδιών ανήκει στη «μητέρα», η επιλογή της οποίας πραγματοποιείται από επιτροπή εξειδικευμένων επιστημόνων. Αυτή έρχεται να δώσει σαν μια πραγματική μητέρα την κατανόηση και μια ζεστή αγκαλιά στα πονεμένα αυτά πλάσματα. Το βασικό προσόν που πρέπει να διαθέτει είναι η αγάπη για το παιδί και πνεύμα αυτοθυσίας και προσφοράς. Είναι δηλαδή η προσωποποίηση της αγάπης. Οι μητέρες πριν αναλάβουν το έργο τους παρακολουθούν ειδικά μαθήματα για τον τρόπο λειτουργίας του Σωματείου. Κατά δε τη διάρκεια της προσφορά των αυτής, οι «μητέρες» έχουν τη συμπαράσταση επιστημονικής ομάδος διαφόρων ειδικοτήτων. Τα παιδιά φοιτούν στο Δημόσιο Σχολείο της περιοχής τους και αναπτύσσουν κοινωνικές σχέσεις με τους συγγενείς, τους συμμαθητές και τους φίλους τους, αλλά και με παιδιά και τις οικογένειες τους εντός και εκτός του Παιδικού Χωριού.
Την ευθύνη για την εφαρμογή του κανονισμού και την εκτέλεση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου φέρει ο «πατέρας» του «Ελληνικό Παιδικού Χωριού»,  ο οποίος και κατοικεί με την οικογένειά του μέσα στο Παιδικό Χωριό, είναι δε το πρότυπο ανδρός και «πατέρα» για τα παιδιά. Συνεργάζεται με τις «μητέρες» και φροντίζει για την ύπαρξη κλίματος αγάπης και αλληλοσεβασμού μεταξύ των ως επίσης και για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που απασχολούν την κάθε «οικογένεια».
Τα παιδιά γίνονται δεκτά από το Σωματείο μας κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, είναι προσχολικής ηλικίας ( 0-6 ετών ) και είναι σωματικά και ψυχικά υγιή.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ στο ΦΙΛΥΡΟ

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt