Η ελπίδα υπάρχει
Μια ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να ζήσουν την παιδική τους ηλικία με αγάπη, φροντίδα, ζεστασιά, ασφάλεια και σεβασμό.
Κοινωνικοποίηση των παιδιών
Ο ρόλος και η αξία του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο είναι μια μεγάλη οικογένεια που αγκαλιάζει με αγάπη τα παιδιά και τα οδηγεί στην κοινωνική ανάπτυξη.
Μια οικογένεια για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη
Στην ίδρυση του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» (τότε «Παιδικού Χωριού Βορείου Ελλάδος») οδήγησε η έλλειψη ενός χώρου για μακροχρόνια φιλοξενία ορφανών και εγκαταλελειμμένων παιδιών ή προερχομένων από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον. Η ανάγκη να υπάρχει μια μορφή παιδικής προστασίας που δεν θα έχει ιδρυματικό χαρακτήρα αλλά θα παρέχει οικογενειακή στήριξη, ασφάλεια και αγωγή βασισμένη στην Ελληνική - Ορθόδοξη Παράδοση, αλλά και στις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής και της ψυχολογίας.
Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο χαρίζει μια αληθινή οικογένεια.
Το πρόβλημα των παιδιών χωρίς οικογένεια ή παιδιών που τα κακομεταχειρίζονται, γονείς που δεν έχουν ούτε να τα θρέψουν είναι ίσως μεγαλύτερο από ότι ο μέσος πολίτης μπορεί να φαντασθεί. Πολλά παιδιά ζουν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους με στερήσεις και με τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης υφιστάμενα την εγκατάλειψη και πολλές φορές την εγκληματική συμπεριφορά των προσώπων του στενού τους περιβάλλοντος. Σ’αυτά τα παιδιά το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο θέλει να χαρίσει μια αληθινή οικογένεια.

ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης, πάνω στην κορυφή του Φιλύρου, σ’ ένα τόπο ξερό, πετρώδη και κακοτράχηλο, όμως με μια υπέροχη θέα, «φύτρωσε» ξαφνικά μια μικρή, χρωματιστή πολιτεία: Το πρώτο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΑΠΗΣ

Οι ανάγκες μας είναι πολλές και συνεχώς αυξάνονται. Πιστεύουμε όμως ότι, με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας συμπαράσταση θα συνεχίσουμε το έργο μας. Ελάτε μια μέρα στο Παιδικό μας Χωριό για να μας γνωρίσετε.

ΣΥΝΔΡΑΜΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Καλώντας από σταθερό τηλέφωνο τον αριθμό 901 11 176 176 συμμετέχετε με ένα μικρό ποσό σ’ ένα μεγάλο έργο. Με κάθε σας κλήση προσφέρετε μέσω του ΟΤΕ 3 € στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό.

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !

ΧΟΡΗΓΟΙ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search